eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Védőruhát viselő egészségügyi dolgozó vizsgálati mintát vesznek egy lakótól a portugálai Santa Maria da Feira egyik idősek otthonában 2020. április 17-én, a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/EPA-LUSA/José Coelho

Drámai adatok a koronavírus európai pusztításáról

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO adatai szerint a kontinensen a halálos áldozatok mintegy felét idősotthonokban regisztrálták.

Hans Kluge sajtótájékoztatóján "felfoghatatlan tragédiának, mélységesen aggasztó jelenségnek" nevezte a vírus terjedését az idősotthonokban.

Az ilyen létesítmények egészségügyi dolgozói a járvány "meg nem énekelt hősei", ennek ellenére mégis gyakran túlterheltek és alulfizetettek - mutatott rá, és emellett megfelelő védőfelszereléseket sürgetett a számukra.

Noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége – hangsúlyozta az igazgató..

Eddig az esetek és a halálos áldozatok mintegy felét Európában jegyezték fel, és a múlt héten jelentősen nőttek a számok a kontinens keleti felén is, például Oroszországban, Ukrajnában és Törökországban.

Hozzátette, a WHO hamarosan szakértői csoportokat küld Fehéroroszországba, Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba is.

A Worldometers magyar idő szerint két órés adatai szerint a világ 2,656,671 koronavírusos regisztrált betegéből 1,180,956 van Európában. Összesen 185,192-en hunytak el a betegség következtében, közülük 111,998-en Európában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×