eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Komoly figyelmeztetések a WHO-tól

Az Egészségügyi Világszervezet szerint megfontoltan kell feloldani az új koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatását célzó korlátozásokat.

Az új típusú koronavírus okozta járvány gyorsan terjed és jóval lassabban lehet megfékezni - hangoztatta interneten közvetített hétfői genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Hangsúlyozta, hogy a korlátozó intézkedéseket lassan kell feloldani, miután a megfelelő közegészségügyi intézkedéseket meghozták.

Úgy vélte hogy a világszerte eddig 115 ezer ember halálát okozó Covid-19 betegség terjedését teljesen csak egy hatékony oltással lehetne megakadályozni.

A globalizáció korában a Covid-19 újbóli felbukkanásának és újraterjedésének a kockázata fennáll

- tette hozzá.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy az új koronavírus tízszer olyan halálos, mint a 2009-ben Mexikóban megjelent és világméretű influenzajárványt okozó A típusú H1n1 altípusú vírus.

"Az országokban gyűjtött adatok alapján egyre világosabb képünk van az új koronavírusról, viselkedéséről, feltartóztatásának módjairól. Tudjuk, hogy a Covid-19 betegség gyorsan terjed és tudjuk, hogy halálos: tízszer halálosabb, mint a 2009-es világméretű influenzajárványért felelős vírus" - emelte ki.

A 2009-es influenza-világjárványt a H1N1/09 vírus okozta. A 2009 áprilisában felfedezett vírus sertésinfluenza, madárinfluenza és emberi influenza génjeit egyaránt tartalmazta. A járvány Mexikóban kezdődött hónapokkal azelőtt, hogy hivatalosan hírt adtak róla. 2010. január 3-ig a WHO 12 800 megerősített halálesetet tartott nyilván, a valós szám kétségkívül magasabb lehetett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×