INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

koronavírus

milánó

járvány

Az olasz rendőrség fertőtleníti az utakat Milánóban 2020. március 20-án. Olaszországban eddig 41035 fertőzött személyt regisztráltak, a halálos áldozatok száma 3405-re emelkedett.

Egy fiatal Milánóból: az elején én is azt hittem, hogy ez legfeljebb egy influenza

Infostart

Alessio Ribiglio testvérén keresztül tud olyan 23 évesről, aki krónikus betegség nélkül fekszik lélegeztetőgépen - koronavírussal.

Egy Milánóban élő fiatal a 24.hu portálnak elmesélte, mit élnek most át, és tanácsait is elmondta mindazoknak, akiket félt a koronavírustól.

Alessio Robiglio az olaszországi Alessandriában született, néhány évvel ezelőtt Budapesten tanult, majd Svédországba költözött, ahonnan épp az olasz karantén kihirdetése előtt nem sokkal költözött Milánóba. Két hete egy helyben ül lakótársaival - csak vásárolni megy ki -, hazamenni hónapok óta nem mer már, van otthon egy 90 éves nagymamája, akit potenciális vírushordozóként nem akar megfertőzni.

Testvére barátja kórházban dolgozik, onnan tud a "külvilág" valós eseményeiről, így tudja azt is, a kórházakban ugyanúgy fiatalok is fekszenek koronavírussal.

"Egy 23 éves fiatal, akinek semmilyen krónikus megbetegedése nem volt korábban, az intenzív osztályon fekszik lélegeztető gépen. Ez is mutatja, hogy bárki megbetegedhet" - mondta.

Hozzátette, az orvosoknak napi szinten kell dönteni arról, kinek adnak esélyt és kit kell hagyni meghalni, és sokan már nem is láthatják szeretteiket haláluk előtt.

A járvány terjedésének kezdetén a lakosság nehezen váltott életmódot, de mára eluralkodott a félelem, csak egy-két kesztyűs, maszkos alak van az utcán. A milánói boltok előtt sorok vannak - az emberek 2 méterre vannak egymástól -, mivel korlátozott a beengedhető emberek létszáma.

Alessio úgy véli,

ha a járvány megjelenésének legelején nem születnek elég szigorú szabályozások, akkor könnyen bármely országra ugyanaz a sors várhat, mint rájuk.

Mindenkinek azt tanácsolja, hogy hiába fiatal és egészséges, gondoljon a szüleire, nagyszüleire (és magára), vegye komolyan a vírust és a megelőzésre vonatkozó előírásokat.

Február 15-én még mindössze csak 3 fertőzöttről tudott egész Olaszország, ma viszont már napi szinten 600 fölötti a halottak száma, és több mint 75 ezren fertőzöttek, 7500-an pedig már meghaltak. A karantén előre láthatólag május 10-ig van érvényben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Paolo Salmoirago
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018