INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

vlagyimir putyin

oroszország

hasonmás

Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtóértekezlete Moszkvában 2019. december 19-én.

Putyin nem kért hasonmást

Infostart / MTI

Vlagyimir Putyin elnöknek a 2000-es évek elején azt javasolták, hogy személyes biztonsága érdekében alkalmazzon hasonmást, de ő ezt elutasította.

"Felmerült ez az ötlet, de elutasítottam a dublőröket. Ez a terrorizmus elleni harc legnehezebb éveiben történt" - mondta az elnök a TASZSZ hírügynökségnek a kormányzásának 20. évfordulója alkalmából adott interjúban.

Elmondása szerint a 2000-es évek elején azt javasolták neki, hogy a veszélyes helyeken és rendezvényeken hasonmás helyettesítse, de ez sosem történt meg.

A kérdés, hogy vannak-e Putyinnak dublőrjei, régóta foglalkoztatja az orosz közvéleményt. 2001. december 21-én egy Kosztroma megyei lakossági fórumon például - amelyet az ORT és az RTR televízió is élőben közvetített - egy nő azt tanácsolta neki, alkalmazzon egy hozzá a megszólalásig hasonlító személyt, hogy ideje legyen részt venni az összes megbeszélésen, egyebek között a csúcstalálkozókon is. Putyin azt mondta akkor, hogy nincs hasonmása.

2009 augusztusában felegyezték, hogy az akkor miniszterelnöki tisztet betöltő Putyin az akkori elnökkel, Dmitrij Medvegyevvel az oldalán, Szocsiban sétálva járókelőkbe futott bele a tengerparton. A hitetlenkedőknek arra a kérdésére, hogy vajon az igazi állam- és kormányfővel találkoztak-e, Medvegyev azt mondta, hogy nem dublőröket látnak, hanem őket magukat, eleven valójukban.

2000 augusztusában Jevgenyij Murov, az orosz állami vezetők és a kormányépületek biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) vezetője "mítosznak" és "képtelenségnek" nevezte a Putyin állítólagos dublőrjeiről elterjedt híreszteléseket. Mint mondta, a hasonmások alkalmazása a szakszolgálat gyengeségének elismerése volna.

Nyitókép: Jurij Kocsetkov
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018