eur:
389.09
usd:
362
bux:
68671.55
2024. május 8. szerda Mihály
Az új koronavírussal fertőzöttek elkülönítőjének betegeit figyeli meg egy védőruhás nővér a Hupej tartománybeli Vuhan egyik kórházában 2020. február 6-án. A vírus előidézte tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma 722-re emelkedett február 8-án Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartományban hunytak el.
Nyitókép: MTI/EPA/FeatureChina/Jüan Cseng

Koronavírus - Egyre többen fertőződnek meg az észak-olaszországi Lombardiában

Az észak-olaszországi Lombardia tartományban 89-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttjeinek száma - közölte vasárnap a tartomány kormányzója, Attilio Fontana.

Fél nappal korábban, szombat éjjel még 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában.

Az északolasz tartományban azonosított újabb fertőzöttekkel országosan száz fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma - mondta Fontana a Sky TV-ben.

Az utolsó országos adat 76 fertőzöttről szólt.

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli törvényerejű intézkedéseket jelentett, amelyekkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontjának tartott térséget.

Az intézkedés Lombardiában a Milánó közeli Lodi város térségében lévő 11 önkormányzat lakosait érinti, közel 47 ezer embert.

Az északkeleti Veneto tartományban 3500 embert helyeztek karantén alá Vo' Euganeo területén, amely Padova körzetében van.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×