eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Helyi lakosok szavaznak a szlovákiai parlamenti választáson a felvidéki Gömöralmágyon 2016. március 5-én. Megközelítőleg 4,4 millió választópolgár 23 politikai pártra és mozgalomra, illetve azok közel 2900 képviselőjelöltjére adhatja le voksát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Emelnék a családi pótlékot és 13. havi nyugdíjat vezetnének be Szlovákiában

Az Új Szó számolt be arról, hogy a szlovák kormány egyhangúan támogatta, hogy 2021-től 50 euróra emelkedjen a gyermekek után járó támogatás, és 460 eurót kapjon minden nyugdíjas 13. havi nyugdíjként. Az ellenzéki pártok szerint olcsó kampánytrükkről van szó.

A döntést a parlamentnek is el kell fogadnia, ám a kormánypárti Híd már jelezte, hogy nem fogja támogatni a parlamenti ülés összehívását sem - írja a pozsonyi portál.

A miniszterelnök egyelőre nem pontosította, hogy honnét szeretnék a döntéshez szükséges közel egymilliárd eurós tételt bebiztosítani, ahogyan azt sem, kinek a támogatásával kívánják a parlamentben bebiztosítani a szükséges 76 szavazatot.

Robert Fico, a Smer elnöke azt állítja, nem tárgyaltak a támogatásról az ĽSNS-szel.

A PS/Spolu, valamint Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) a döntés után jelezték, feljelentést tettek az ügyben, szerintük ugyanis a családtámogatás megkétszerezése, valamint a 13. nyugdíj bevezetése a legdurvább választási korrupció.

Szlovákiában február 29-én lesz lesz a parlamenti választás, amelyen összesen 25 párt és politikai mozgalom indul, és amelyen összesen 150 mandátumot osztanak szét. A választás lebonyolításának költsége meghaladja a 12,6 millió eurót. Szlovákia történetében ez lesz a nyolcadik parlamenti választás, a választásra jogosult polgárok száma pedig több mint négymillió.

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a választás nagy esélyese a Robert Fico vezette Smer, a jelenlegi kormánykoalíció vezető pártja esélyes, de a jelen állás szerint az is előfordulhat, hogy politikai patthelyzet alakul majd ki az országban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×