eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/Guinness World Records

Megdöntötte saját rekordját a világ legidősebb embere

Betöltötte 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere, egy Tanaka Kane nevű asszony, az elöregedő japán társadalom élő jelképe.

Tanaka január 2-án jött világra, de születésnapját vasárnap ünnepelték egy fukuokai idősotthonban barátai és a személyzet társaságában. A partin az asszony beleharapott egy szeletbe születésnapi tortájából, és mosolyogva azt mondta, hogy még kér egy kicsit belőle.

Tanaka Kanét tavaly ismerte el a Guinness Világrekordok a világ legidősebb nőjeként, egyben legidősebb embereként, miután a március 6-i állapot szerint 116 évet és 66 napot élt.

A világrekorder nő koraszülöttként jött világra 1903. január 2-án. 1922-ben ment férjhez Tanaka Hideóhoz, akivel négy saját és egy örökbe fogadott gyermeket nevelt fel.

Japánban tavaly először haladta meg a 70 ezret a 100 évesnél idősebb emberek száma, a százontúliak 88 százaléka nő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×