eur:
404.19
usd:
373.78
bux:
74548.23
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Migránsok tűntek el a Dunában

Hat illegális bevándorló tűnt el a Dunában Szerbia és Horvátország között, miután a csónakjuk felborult - közölte a szerbiai belügyminisztérium hétfőn.

A csónak hajnalban borult fel a Duna szerbiai szakaszán, ketten kiúsztak a partra, négy felnőtt és két gyerek azonban eltűnt, a rendőrség szerint feltételezhetően megfulladt.

A migránsok gyakran próbálnak meg gumicsónakokkal átkelni a Dunán és a Tiszán az Európai Unió országai felé haladva, a vasárnap kezdődött heves esőzés miatt azonban egyre nehezebb dolguk van.

Szerbiában jelenleg körülbelül ötezer migráns tartózkodik, az illegális bevándorlók azonban nem tartják célországnak Szerbiát, igyekeznek minél hamarabb továbbmenni Nyugat-Európa irányába.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×