eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Ludovic Orban kijelölt román miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pártjának vezetőségi ülésén a bukaresti parlamentben 2019. október 24-én. Orban várhatóan ezen a napon terjeszti a parlament elé kormánya tervezett névsorát és programját.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Nagy ajándékot ad a román kormány

Pihenőnappá nyilvánította a román kormány pénteki ülésén a közszolgálati alkalmazottak számára december 27-ét és január 3-át.

A közszférában dolgozók így a karácsonyi ünnepek idején és az újév első napjaiban is 5-5 napos hosszú hétvégén lesznek, mivel Romániában nemcsak december 25., 26. és január 1., hanem január 2. is a munka törvénykönyvében szereplő hivatalos munkaszüneti nap.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter szerint

a döntéssel az idegenforgalmi ágazat kérésének tesznek eleget, hogy bátorítsák a hegyi turizmust.

Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülés első nyilvános perceiben felhívta a figyelmet, hogy a pihenőnapok az államkincstárra nem vonatkoznak, "mivel a bankszektor is működik".

A kormányhatározat a megszakítás nélküli tevékenységeket biztosító dolgozók munkarendjére sem érvényes.

A pihenőnapokat a közszolgálati alkalmazottaknak később kell ledolgozniuk, egy olyan időpontban, amelyet minden közintézmény maga határoz meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×