INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

lövöldözés

usa

jersey city

Hivatalos személyek intézkednek a Jersey Cityben elkövetett lövöldözés egyik helyszínén, egy kóser vegyesboltnál 2019. december 11-én. Az előző esti lövöldözés a város temetőjében kezdődött egy igazoltatást követően, majd a két fegyveres férfi elbarikádozta magát a boltban. Az incidensben hatan meghaltak, köztük egy rendőr és a két elkövető, és többen megsebesültek.

Lövöldözés volt a New York városához közeli Jersey Cityben

Infostart / MTI

Több mint egy órán át tartott a tűzharc, hatan meghaltak, többen megsebesültek.

A lövöldözés a város temetőjében kezdődött kedd este. A rendőrök gyanúsnak találtak két férfit és igazoltatták őket. A férfiak fegyvert rántottak, az egyik rendőrt agyonlőtték, a másikat megsebesítették, majd elmenekültek. Később egy boltban barikádozták el magukat.

Több mint egyórás tűzharc kezdődött, amelynek végeztével a rendőrök öt holttestet találtak a boltban, köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is.

A környéket, ahol több iskola is található, átmenetileg lezárták. Michael Kelly, Jersey City rendőrfőnöke kedden este sajtóértekezleten erősítette meg, hogy "nincs terrorizmusra utaló jel". Elmondta, hogy a tűzharcban két másik rendőrt is meglőttek, de ők szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedtek. A rendőrség megkezdte a nyomozást, részben az elkövetők személyének és hátterének, részben pedig lehetséges indítékaiknak a feltárására.

A nyomozásba a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott.

A meggyilkolt rendőrről a város polgármestere, Steven Fulop is megemlékezett. A Twitteren azt írta: a 40 éves Joseph Seals "nagyszerű rendőr és öt gyermeket nevelő nagyszerű apa volt". Szerda reggel Jersey City közbiztonságért felelős vezetője, James Shea sajtótájékoztatón jelentette be: a bolt, ahol a végzetes lövöldözés történt, kóser élelmiszert áruló üzlet volt, és a fegyveresek valószínűsíthetően nem véletlenül ott barikádozták el magukat. Shea azt nem erősítette meg, hogy az elkövetőknek kifejezetten a bolt lett volna a célpontjuk, de felhívta a figyelmet arra, hogy éppen abban a boltban és nem másutt folytatták a temetőben elkezdett lövöldözést.

A New York Times szerda reggeli számában arról írt, hogy az elkövetők egyike korábban antiszemita és rendőrellenes bejegyzéseket tett közzé az interneten. Meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva a lap arról írt, hogy az elkövetőket motiválhatták antiszemita érzelmek is.

Az elkövetők nevét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Steven Fulop polgármester rendőri készültséget rendelt el a város zsidó negyedének védelmében. New York város polgármestere, Bill de Blasio a Twitteren közölte: New Yorkban nincs jele bármiféle fenyegetésnek, de a zsidó közösség által lakott részekre több rendőrt vezényeltek.

Nyitókép: MTI/AP/Seth Wenig
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018