INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

időjárás

hóhelyzet

ausztria

Nagyon durva helyzetbe kerülhet az, aki a hétvégén Ausztriába indul

Nagyon durva helyzetbe kerülhet az, aki a hétvégén Ausztriába indul

Ismét jelentős mennyiségű hó eshet Ausztria három tartományában, és az Alpokban is, ez az ottani közúti közlekedésben is gondot okozhat.

Nyugati szomszédunknál ötven, de a hegyekben akár 100 centiméternyi hó is hullhat a hétvégén. Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: "Akik erre a vidékre utaznak mindenféleképp lassabb haladásra és nagyobb mennyiségű hóra számítsanak."

A téligumi mellett a hólánc használatára is kötelezhetik az autósokat

az osztrák autópályákon. "Csak hólánccal lehet majd továbbhaladni, vagy visszafordítják az autót. Üdülőhelyeken a szöges téligumi használata megengedett lehet, de csak személygépkocsikon" - magyarázta Gátfalvi Csaba, az Autóklub munkatársa.

"A gépjárművezetők a látási és útviszonyoknak megfelelően tartsák be a sebességet. Inkább türelmesen induljanak el és haladjanak, hogy elkerüljék a baleseteket" - tanácsolta a szakember, aki úgy véli, hogy ilyen körülmények között

az autópályán veszélyesebb vezetni, mint a mellékutakon, vagy a városokban.

Azt is elmondta, hogy a hófödte utakon a hókotrók, valamint a hómarók folyamatosan dolgoznak majd, emiatt az ilyen szakaszokon előzésre nem lesz lehetőség. Hangsúlyozta: a gépjárművet megfelelően kell felkészíteni az útra, étel és ital mellett melegruhák és cipők, jég- és hókaparó, láthatósági mellény és egy hólapát is legyen a gépkocsiban.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Osztrák hóhelyzet és vezetési szabályok
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018