INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

munkáspárt

nagy-britannia

kibertámadás

A brit parlament felvételén Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője felszólal a Brexit feltételrendszeréről két nappal korábban kötött megállapodásról tartott vitában a londoni parlamentben 2019. október 19-én. A törvényhozás nem fogadta el a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kötött megállapodást, és nem járult hozzá a megállapodás nélküli kilépéshez sem. Boris Johnson miniszterelnök ezért formálisan kezdeményezte, de nem írta alá az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak küldött levelében a kiválás halasztását, egy másik levélben ugyanakkor közölte a testülettel, hogy károsnak tartaná a kérés teljesítését.

Támadás a Munkáspárt ellen

Infostart / MTI

Kibertámadás érte a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt informatikai rendszerét, éppen egy hónappal a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választások előtt.

A Labour szóvivője fejlett módszerekkel végrehajtott nagyszabású támadásnak minősítette az incidenst.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a párt digitális felületeinek "robusztus" védelmi rendszerei miatt a kibertámadás kudarcba fulladt, és valószínűsíthető, hogy az adatbiztonság nem sérült.

A szóvivő nem részletezte, hogy a párt mely online felületeit érte támadás, és arra sem tett utalást, hogy ki állhatott az incidens mögött, csak annyit mondott, hogy a biztonsági eljárások alkalmazásának idejére egyes kampánytevékenységek lelassultak, de a párt kampánya ismét "teljes sebességgel zajlik".

Nyitókép: MTI/EPA/Brit parlament/Stephen Pike
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018