eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Földrengés a Fülöp-szigeteken: kórházakból, iskolákból rohantak szerteszét

6,7-es erősségű rengés rázta meg a délkelet-ázsiai országot - ezen a helyen van a világ hasonló jelenségeinek 90 százaléka.

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét kedd reggel - közölte az Euromediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC).

Ugyanakkor eltérő adatokat jelentettek az amerikai és a Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézetek (6,8-as, illetve 6,6-os erősségűt).

Károkról és áldozatokról egyelőre nincsenek értesülések.

A földmozgás epicentruma 972 kilométerre délre volt Manilától, Mindanao szigetén, a Cotabato tartomány Tulunan településétől északkeletre - közölte a Fülöp-szigeteki Vulkán- és Földrengéskutató Intézet.

A földmozgás miatt számos épület megremegett, az érintett területeken készített felvételek tanúsága szerint

a rémült emberek kiszaladtak az irodákból, az iskolákból és a kórházakból.

Reuel Limbungan, Tulunan polgármestere tanítási- és munkaszünetet rendelt el, hogy az épületek statikájában keletkezett esetleges károkat fel lehessen mérni. A DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a kórházakban kezelt pácienseket is a szabadba kell vinni. "Ez nagyobb erejű földmozgás volt a múltkorinál" - jelentette ki a tulunani polgármester az október 16-i 6,3-as erősségű földrengésre utalva, amely miatt heten életüket vesztették és 215-en megsérültek ugyanebben a térségben.

A Fülöp-szigetek a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol a világ földrengéseinek mintegy 90 százaléka történik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×