eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Lezajlott a világrekorder járat első tesztje

Az ausztrál Quantas légitársaság már teszteli új repülőútját, amelynek során a New York és Sydney közötti 16.200 kilométeres utat küzdik le "egy szuszra".

A légitársaság azt vizsgálja, hogy miként hat a pilótákra, a személyzetre és az utasokra a megszakítás nélküli, hosszú, 19 óra 16 perces repülőút. Az első teszt most ért véget, a Quantas 7879 számú járata vasárnap szállt le Sydneyben, a fedélzeten 50-en utaztak, az utat egy Boeing 787-9-es Dreamlinerrel tették meg - írta a Portfolio a Reuters jelentése alapján.

A légitársaság vezérigazgatója, Alan Joyce szerint nemcsak a Quantas és az ausztrál légiközlekedés, de

a világ légiközlekedése szempontjából is történelmi pillanat a mostani, ilyen távolságra kereskedelmi utazás ugyanis még nem történt.

A teszt során a repülőt teletankolták, de nem a maximális számú utast vitték magukkal, a csomagok száma is korlátozva volt, teherszállítmány pedig nem volt a gépen. Leszálláskor még 70 percre elegendő üzemanyag volt a gépen.

Időközben vizsgálták, hogyan hat a hosszú utazás a gépen tartózkodókra, mennyi oxigén fogy a gépen, de még a pilóták agyműködését is rögzítették. A cél az, hogy olyan körülményeket teremtsenek a gépeken, hogy azzal igyekezzenek csökkenteni a jet lag-et.

A Quantasnál később döntenek arról, berepülik-e ezt a távot - ha igen, akkor az első járatok 2022-ben vagy 2023-ban indulhatnak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×