INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

ensz

antonio guterres

költségvetés

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára sajtóértekezletet tart a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 18-án, öt nappal a Közgyűlés 74. ülésszakának megkezdése előtt.

Bajban van az ENSZ, megszorítások jönnek

Infostart / MTI

Vészesen kevés pénz maradt az ENSZ működési költségeire, szeptember végén 230 millió dolláros hiány alakult ki, és október végére a tartalékok is elfogyhatnak – közölte hétfőn a világszervezet New York-i székhelyén Antonio Guterres főtitkár.

Annak érdekében, hogy biztosítani tudják az alkalmazottak bérét az év végéig,

megszorító intézkedéseket kell hozni,

például el kell halasztani a konferenciákat, csökkenteni kell az alkalmazottak utazását, az árubeszerzést, takarékoskodni kell az energiafelhasználással, és felül kell vizsgálni a szervezet által nyújtott szolgáltatások körét – írta a főtitkár 37 ezer alkalmazottnak egy levélben, amelyet az AFP hírügynökség is megismerhetett.

A tagországok az idén csak a 70 százalékát fizették be az ENSZ költségvetésébe annak a pénznek, amely szükséges a működéshez.

Guterres már tavasszal kérte a díjhátralékban lévő országokat, hogy pótolják az elmaradást, de egy meg nem nevezett tisztségviselő szerint nem voltak hajlandók erre.

A világszervezet felelőssége takarékos gazdálkodásáért végső soron a tagországoktól függ – írta Guterres.

A békefenntartó műveleteket nem számolva az ENSZ 2018-2019-es működési költségvetése elvben csaknem 5,4 milliárd dollár, és ennek 22 százalékát az Egyesült Államoknak kell befizetnie.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018