INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

németország

terrorizmus

menedékkérő

limburg

2019. október 8-án közreadott kép a Hessen tartománybeli Limburgban előző nap történt teherautós ütközés helyszínéről. Az elkövető egy 30 év körüli szíriai férfi volt, aki lopott teherautóval belehajtott több autóba. Az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője.

Egyelőre nincs magyarázat a Limburgban történt teherautós incidensre

Infostart / MTI

A gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba menedékkérőként. Volt már rendőrségi ügye különböző bűncselekmények miatt, de nincsenek arra utaló értesüléseik, hogy kapcsolatban állna iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

Továbbra is ismeretlen a németországi Limburgban elkövetett teherautós ütközés háttere - közölte a Hessen tartományi bűnügyi hivatal (LKA). A közlemény szerint emberölési kísérlettel gyanúsítanak egy 32 éves szíriai állampolgárt, aki hétfő délután erőszakkal, de fegyver nélkül eltávolította egy teherautó sofőrjét a vezetőfülkéből, majd a járművel néhány métert megtéve egy kereszteződésben fékezés nélkül nekihajtott az előtte álló járműnek. Ennek következtében egymásba csapódott hét személygépkocsi és egy kisteherautó.

Nyolc ember és a gyanúsított könnyebb sérüléseket szenvedett.

Véletlenül a közelben tartózkodott a szövetségi rendőrség több munkatársa, akik a gyanúsítottat elfogták és átadták a helyi rendőrségnek. Az Offenbach járásban élő férfi előzetes letartóztatásáról kedden dönt az illetékes bíróság.

Két helyszínen házkutatást tartottak, lefoglaltak a többi között mobiltelefonokat és adathordozókat. Az eset hátterének vizsgálata még tart, a cselekmény indítékáról nincsenek adatok, a nyomozást minden lehetséges irányban folytatják - áll a közleményben, amellyel

az LKA nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hatóságok terrortámadásnak minősítették a történteket.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba menedékkérőként. Volt már rendőrségi ügye különböző bűncselekmények miatt. A hatóságoknak nincsenek arra utaló értesüléseik, hogy kapcsolatban állna iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

Az állam elleni súlyos bűncselekmények, köztük a terrorcselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészségen több lap és hírportál megkeresésére közölték, hogy nem vonják magukhoz az ügyet, de követik a nyomozás fejleményeit és szoros kapcsolatban állnak a hesseni tartományi hatóságokkal.

Nyitókép: MTI/EPA/Maximilian See
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018