eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: NOAA

Újabb hurrikán közeledik a Bahamákhoz

Hurikánná erősödött a karibi térségen végigvonuló Humberto trópusi vihar, és várhatóan tovább erősödik a következő két napban - közölte az amerikai hurrikánközpont (NHC) helyi idő szerint vasárnap este.

A Humberto a legalacsonyabb, egyes erősségű az ötfokozatú hurrikánskálán.

A hurrikán jelenleg Bermudától nyugatra 1260 kilométerre található, és óránkénti 120 kilométeres széllökések is kísérhetik. Északkeleti irányba mozog óránkénti hat kilométeres sebességgel.

A hurrikánközpont felszólította a brit tengerentúli terület lakóit, hogy kísérjék figyelemmel a vihar alakulását,

az Egyesült Államok délkeleti partjainál strandolókat pedig arra figyelmeztette, hogy óvakodjanak a hurrikán keltette áramlatoktól, amelyek elsodorhatják őket a parttól.

A szakértők szerint a vízállás napokig magasabb lehet a megszokottnál a Bahamák északnyugati és az Egyesült Államok délkeleti részén.

A Humberto messzire eltávolodott a Bahamák északi szigeteitől, ahol két héttel korábban az ötös erősségű Dorian hurrikán tombolt, jelentős károkat okozva Nagy-Bahamán és Abaco szigetén. Hivatalos adatok szerint ötvenen vesztették életüket, de ez a szám emelkedhet, mert több mint ezer embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A pusztításban legalább 13 ezer otthon vált lakhatatlanná.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×