eur:
393.84
usd:
369.42
bux:
65767.35
2024. április 23. kedd Béla
Rohamrendőri sorfal Almazbek Atambajev volt kirgiz államfő házánál, ahol Atambajev támogatói és rendőrségi kommandósok csaptak össze a főváros, Biskek melletti Koj-Tas faluban 2019. augusztus 7-én. A rendőrség sikertelen kísérletet tett a korrupcióval és hatalommal való visszaéléssel vádolt politikus letartóztatására. A volt elnök testőreivel és támogatóival vívott összecsapásban egy kommandós meghalt, 52 ember megsebesült, köztük rendőrök és újságírók is.
Nyitókép: Rohamrendőri sorfal Almazbek Atambajev volt kirgiz államfő házánál, ahol Atambajev támogatói és rendőrségi kommandósok csaptak össze (MTI/EPA/Igor Kovalenko)

Megadta magát a volt kirgiz elnök a hatóságoknak

Megadta magát Almazbek Atambajev volt kirgiz elnök a biztonsági erőknek, amelyek csütörtökön újabb rohamot indítottak a Biskek melletti Koj-Tas faluban található háza ellen - közölte az exelnök stábja.

"Atambajevet a biztonsági erők elszállították rezidenciája területéről" - mondták a volt államfő munkatársai.

A kirgiz rendőrség különleges osztaga először szerdán tett kísérletet az exelnök őrizetbe vételére, de Atambajev hívei ezt meghiúsították. Lövöldözés tört ki, egy rendőr meghalt, és többen megsebesültek. A csütörtöki újabb roham alkalmával a Kabar hírügynökség szerint négy kommandós szerzett lőtt sebet, egy civil pedig egy hanggránát robbanása miatt szorult kezelésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×