eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Donald Trump amerikai elnök beszél a 46. Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2019. március 2-án. Az évenkénti konferenciát az Amerikai Konzervatív Unió rendezi befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Donald Trump: nem a fegyvertartás a hibás, hanem a gyűlölet

A nemzetnek el kell ítélnie a rasszizmust és a fehér felsőbbrendűséget - mondta Donald Trump amerikai elnök, reagálva a hét végén elkövetett, számos halálos áldozatot és sebesültet követelő két tömegmészárlásra.

"Nemzetünknek egyhangúlag kell elítélnie a rasszizmust, az elvakultságot és a fehér felsőbbrendűséget" - fogalmazott az amerikai elnök a Fehér Házból valamennyi amerikai tévécsatornán élőben közvetített beszédében. Hozzáfűzte: "ezekre az ideológiákra vereséget kell mérni, a gyűlöletnek nincs helye Amerikában".

Trump az internetet, a sajtót, a videojátékokat okolta e gyűlöletből fakadó bűncselekményekért.

Az internetet veszélyesnek nevezte - ahogyan fogalmazott: - "a radikalizálódott és zavart elméjűek számára", a videojátékokról pedig úgy vélekedett, hogy "ünneplik" az erőszakot. "Fel kell hagynunk az erőszak dicsőítésével társadalmunkban" - szögezte le.

Belföldi terrorizmusnak minősítette a szombaton a texasi El Pasóban és vasárnapra virradóra pedig az ohiói Daytonban elkövetett tömeggyilkosságokat. Közölte: utasítja az igazságügyi minisztériumot a törvényhozásnak teendő olyan javaslatra, amely

biztosítja, hogy "a gyűlöletbűncselekmények és a tömegmészárlások elkövetői halálbüntetést kapjanak".

Hozzátette: a halálbüntetést ezekben az esetekben "gyorsan, határozottan és évekig tartó szükségtelen késlekedés nélkül" kell meghozni.

Donald Trump sürgette a mentális betegségekre vonatkozó törvények reformját, mondván, az esetleges fenyegetések elkerülése végett jobban és korábban kell azonosítani az ilyen betegségekkel küszködőket. "Ha szükséges, a várhatóan erőszakos cselekményeket elkövetőket el kell különíteni a társadalomtól" - fogalmazott, egyértelműen a mentális betegségeket és a gyűlöletet, nem pedig a fegyvertartást téve felelőssé a történtekért.

Beszédében nem tért ki az egyik, hétfőn reggeli Twitter-bejegyzésében foglaltakra: a bevándorlási reformra. A beszéde előtt ugyanis azt írta mikroblogjában: "a jelenlegi törvényhozásnak iszonyúan szüksége van egy bevándorlási reformra. Valami jót, hacsak nem nagyszerűt kell kihoznunk e két tragikus eseményből".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×