INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

kim dzsong un

észak-korea

külföld

Szöul, 2018. február 11. Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető húga, a Koreai Munkapárt agitációs- és propagandaosztályának helyettes vezetője érkezik a Li Nak Jon dél-koreai kormányfővel tartandó megbeszélésre egy szöuli szállodában 2018. február 11-én. A két észak-koreai vezető a 2018-as phjongcshangi téli olimpia alkalmából tartózkodik Dél-Koreában. (MTI/EPA/Yonhap)

Nem csak hogy felbukkant, az ország élére is kerülhetett Kim Dzsong Un húga

Infostart / MTI

Az észak-koreai vezető személyi asszisztenseként is működő Kim Jo Dzsongról korábban azt hitték, hogy egy tisztogatás miatt tűnhetett el a nyilvánosság elől.

Vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong a phenjani pártvezetésben - közölte kedden a dél-koreai hírszerzés (NIS), hozzátéve: elképzelhető, hogy jelenleg Észak-Korea második emberének számít.

A szervezet értesülései szerint Kim Jo Dzsongot a Koreai Munkapárt propagandaosztályának második emberévé nevezték ki, korábbi feladatait pedig - elsősorban a Kim Dzsong Un körül ellátott protokollfeladatokat - Hjon Szong Vol, az észak-koreai Szamdzsijon nevű zenekar vezetője veszi át.

A múlt héten Kim Jo Dzsong elkísérte a fivérét phenjani találkozójára Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, ahol Kim Jong Csol, a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága alelnökének társaságában tűnt fel, akiről korábban médiaforrások azt állították, eltávolították a tisztségéből és kegyvesztett lett.

Az észak-koreai vezető személyi asszisztenseként is működő Kim Jo Dzsonggal kapcsolatban korábban szintén lábra kaptak olyan híresztelések a nemzetközi sajtóban, hogy azok között volt, akiket a phenjani vezetés felelősségre vont Hanoiban tartott februári amerikai-észak-koreai tárgyalások kudarca miatt. Kim Jo Dzsong azonban ötvenhárom nap után június elején újra megjelent a nyilvánosság előtt bátyja mellett egy phenjani tornászversenyen.

Korábban is előfordult, hogy a tisztogatásokról szóló jelentések nem igazolódtak be. Nagyon nehéz ellenőrizni az ilyen jelentések hitelességét, tekintettel arra, hogy az észak-koreai rezsim működését titok övezi.

Nyitókép: MTI/EPA/Yonhap
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018