eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Mbandaka, 2018. május 23.Az ENSZ gyermekvédelmi alapja, az UNICEF felvételén diákok kezet mosnak az ebolavírus terjedését megelőzendő egy iskolaudvaron, a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati Mbandaka nagyvárosában 2018. május 22-én. Az előző napon az Egészségügyi Világszervezet, a WHO ebola elleni védőoltási kampányt kezdett az ország északnyugati tartományi központjában. A vírusfertőzés május eleje óta 27 ember halálát okozta az afrikai államban. (MTI/EPA/UNICEF/Mark Naftalin)
Nyitókép: MTI/EPA/UNICEF/Mark Naftalin

Gyakoribbak lehetnek a járványok, és egyre súlyosabbak – hetilapszemle

A HVG az eddigi legsúlyosabb ebolajárványt veszi górcső alá, a Figyelő két hadiipari óriás egybeolvadásáról ír.

A HVG a Kongóban pusztító eddigi lesúlyosabb ebolajárványról ír. A legfrissebb adatok szerint már több mint 1400-an haltak meg a tavaly augusztusban kezdődött epidémiában, és legalább 2100-an fertőzödtek meg. A valós adatok azonban ennél minden bizonnyal magasabbak, mivel a betegek egy része nem fordul orvoshoz. A lap Michael Ryan-t, a WHO főtanácsadóját idézi, aki szerint a kockázatok növekedése miatt

a világ "új szakaszba" lép

amikor az olyan halálos betegségek, mint az ebola, a kolera vagy a sárgaláz járványszerű megjelenése normálissá válik. A főtanácsadó úgy véli, hogy a klímaváltozás, az esőerdők írtása, az egyre nagyobb és mobilabb népesség, a gyenge állam és a fegyveres konfliktusok miatt gyakrabban törnek ki járványok, amelyek egyre súlyosabbak lesznek. Részletek a HVG-ben.

A Figyelő arról ír, hogy bejelentette egyesülési szándékát az Egyesült Államok két hadiipari óriásvállalata, a United Technologies Corp. és a Raytheon. Ha a megfelelő szervek jóváhagyják az összeolvadást, létrejön a bevételt tekintve a Boeing után

a világ második legnagyobb hadiipari vállalata.

Az új cég várható forgalma megközelítheti a százmilliárd dollárt. A lap cikkében kitér arra is, hogy a fúzióban nagyobbik partner, a UTC erőssége a repülőgépmotorok és a különféle űreszközök gyártása. Ezen kívül polgári célú eszközöket is előállít, például komplett klímarendszereket, lifteket és biztonsági berendezéseket. A Raytheon jelenleg globálisan a legnagyobb irányítottrakáta-gyártó, forgalma meghaladja a 25 milliárd dollárt. További részletek a Figyelőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×