eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Vlagyimir Putyin orosz elnök hagyományos évzáró sajtóértekezletet tart a moszkvai Világkereskedelmi Központban 2018. december 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Ketrecharcról beszélt Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nemzetközi színtéren vívott kereskedelmi háborúkban az Egyesült Államok "ketrecharcot" folytat.

"Sajnos kereskedelmi háborúk zajlanak szerte a világban. Folyik a szabályok nélküli küzdelem, amelynek egyik eszköze a megfélemlítés és a törekvés arra, hogy nem piaci eszközökkel semmisítsék meg a versenytársakat" - mondta Putyin Tádzsikisztánban az Ázsiai Együttműködési és Bizalomerősítő Konferencia (CICA) csúcstalálkozóján.

Az orosz elnök kiemelte: soha nem volt még olyan fontos, hogy közös erőfeszítéssel találjanak kiutat ebből a helyzetből.

Putyin nemcsak az Oroszország elleni szankciók miatt bírálta az Egyesült Államokat, hanem ismételten felemelte szavát a Kínával szemben folytatott kereskedelmi háború ellen is.

A dusanbei csúcstalálkozón Hszi Csin-ping kínai elnök fogadkozott, hogy országa békés fejlődési utat fog követni, fenntartja a multilateralizmust és a minden fél számára előnyös megközelítésekre fog törekedni.

A CICA csúcstalálkozóján Kína és Oroszország mellett Afganisztán, Azerbajdzsán, Irán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Katar és Törökország, valamint más tagállamok vezetői, illetve képviselői vettek részt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×