eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hajóbújtatási ügy: üzent a Pentagon a Fehér Háznak

Az amerikai védelmi minisztérium arra kérte a Fehér Házat, hogy tartsa távol a politikát a hadseregtől - adta hírül vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

A kérés hátterében az áll, hogy Donald Trump elnök egy héttel ezelőtt, Japánban tett látogatásakor a Fehér Házból utasítás érkezett: tüntessék el a McCain nevű hadihajót Trump szeme elől attól tartva, hogy az elnök nem örülne a McCain névnek. A hajót ugyanis a Trumppal igen kritikus, tavaly elhunyt John McCain szenátorról, továbbá apjáról és nagyapjáról nevezték el, azaz három McCain tiszteletére és emlékére.

Maga Trump azt mondta, hogy mit sem tudott az egész "hajóbújtatási" tervről, de megerősítette, hogy - mint fogalmazott - "valaki megkérte rá a haditengerészetet jószándékúan, mert azt hitték, nem szeretném látni."

A romboló végül maradt ahol volt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×