INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

parlamenti választás

finnország

adóemelés

Szavazók töltik ki szavazólapjukat a korai szavazási időszakban Helsinkiben 2019. április 3-án. Finnországban április 14-én tartanak parlamenti választásokat.

Adóemeléssel kampányol a legesélyesebb - választások Finnországban

Infostart / MTI

  A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. 

Parlamenti választásokat tartanak Finnországban. A választások legnagyobb esélyese, a Szociáldemokrata Párt, a kampányban meghirdetett programja szerint adóemelést tervez a gyorsan öregedő ország bőkezű népjóléti intézményeinek fenntartására.

Az Antti Rinne vezette szociáldemokraták (SDP) közel egy éve vezetik a népszerűségi listát, jelenleg mintegy 19 százalékos támogatottsággal. Ha az SDP győz vasárnap, Rinnének valamelyik vetélytársával kell koalícióra lépnie. Rinne kizárta a koalíciót a bevándorlásellenes Jussi Halla-alo vezette nacionalista A Finnek (korábbi nevükön Igazi Finnek) párttal.

A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár vasárnap 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. A szavazásra jogosultak 36 százaléka már élt az előzetes szavazás lehetőségével, az első eredményeket az 19 órai urnazárás után hozzák nyilvánosságra.

Nyitókép: MTI/EPA/Kimmo Brandt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018