eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József

Rendkívüli helyzet az Egyesült Államokban

A szélsőséges téli időjárásra tekintettel rendkívüli állapotot hirdettek az Egyesült Államok déli és délkeleti részén a hét végén.

Több államban - köztük Virginiában, Oklahomában és Észak-Karolinában - nagy mennyiségű hó, illetve havas és ónos eső esett vasárnap.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a térségben szombat éjjel kezdődött havazás hétfőig is eltarthat. A legtöbb csapadék Észak-Karolinában és Virginia déli részén eshet. Észak-Karolina hegyvidéki területein akár 30 centiméternél több hó is hullhat. A tengerparti területeken heves esőzés várható, amelyet áradások kísérhetnek.

A térségben több mint 300 ezer háztartásból jelentettek áramkimaradást,

közülük mintegy 180 ezret Észak-Karolinában, több mint 82 ezret Dél-Karolinában és összesen 75 ezret Tennessee, Alabama és Mississippi államban.

Az észak-karolinai Charlotte Douglas Nemzetközi Repülőtér közölte, hogy az American Airlines szombat estétől csökkentette járatait a térségben. Az amerikai légitársaság vasárnap több mint ezer járatot törölt a szélsőséges időjárás miatt, és figyelmeztetés adott ki kilenc repülőtérre Észak- és Dél-Karolina, Tennessee, valamint Virginia államban.

Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója arra kérte a helyieket, hogy lehetőleg ne induljanak útnak vasárnap. Észak-Karolina útjain több baleset is történt a hétvégén a szélsőséges időjárás miatt. Katasztrófavédelmi tisztségviselők felszólították a lakosokat, hogy halmozzanak fel három napra elegendő élelmet és vizet, illetve tartsanak maguknál elemeket az áramkimaradás lehetőségét figyelembe véve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×