eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar barlangászt kellett kimenteni Erdélyben

Balesetet szenvedett magyar barlangászt mentettek ki szombaton az erdélyi Szolcsvai Búvópatak barlangjából a Fehér megyei hegyi és barlangi mentők - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 30 éves magyarországi barlangász három társával próbált végighaladni a Szolcsvai Búvópatak barlangján, ám egy négy méteres zuhanás következtében combtörést szenvedett. A nőt kihűléses (hipotermiás) állapotban sikerült kihozni a barlangból. Mentővel szállították a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára. A mentéshez a Bihar, Kolozs és Arad megyei barlangi mentőket is készenlétbe helyezték, de segítségükre végül nem volt szükség.

A román hegyimentő-szolgálat honlapján azt közölte, hogy a csoport - melynek a balesetet szenvedett barlangász is a tagja volt - engedély nélkül jutott be az amúgy rácsokkal elzárt barlangba.

A Torockói-hegységben levő Szolcsvai Búvópatak barlangja az egyik legnagyobb romániai aktív barlang. Az 1,2 kilométer hosszú járatain átfolyik a Szolcsva pataka, mely több helyen is föld alatti vízeséseken zúdul alá. A barlangban telel Európa legnagyobb denevérpopulációja, melynek egyedszámát 84 ezresre becsülik.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×