eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: pixabay

Elrabolták és összeverték az Amnesty egyik kutatóját

Magukat a biztonsági szolgálat embereinek kiadó férfiak meztelenre vetkőztették, úgy bántalmazták az Amnesty International egyik kutatóját Ingusföldön. Pisztolyt nyomtak a fejéhez és kétszer is eljátszották, hogy kivégzik a férfit.

Az Amnesty International Magyarország közleménye szerint az orosz származású Oleg Kozlovszkij október 5-én érkezett Magaszba, Ingusföld székhelyére, ahol az ellen tiltakoztak békésen az emberek, hogy a közelmúltban Ingusföld és Csecsenföld aláírt egy vitatott határmegállapodást.

Október 6-án egy férfi, aki azt állította magáról, hogy a tüntetés egyik szervezőjének megbízottja, autóval a városon kívülre vitte a kutatót, majd ott többen levetkőztették, megverték és két órán keresztül bántalmazták Oleg Kozlovszkijt.

"Azt követelték, áruljam el, kik a helyi forrásaimat, azzal fenyegetőztek, hogy megölik a feleségemet és a gyerekeimet, ha elmesélem, mi történt." – számolt be a részletekről Oleg Kozlovszkij.

Elmondta, hogy többször megütötték, egy bordája elrepedt, és két alkalommal is úgy tettek, mintha ki akarnák végezni. arccal a földre kellett felküdnie, miközben egy pisztolyt tartottak a fejéhez, és azt mondták, megölik. Miközben meztelen volt, a támadói képeket készítettek róla, és azzal fenyegeztőztek, hogy nyilvánosságra hozzák, ha bárkinek beszél arról, ami vele történt.

Miután a férfi nem volt hajlandó informátornak állni, elvették a kameráját és a telefonját, majd a szomszédos Észak-Oszétia repteréhez szállították. Mielőtt elengedték, ezt mondták:

"Soha többé ne gyere vissza, és ne merj semmi mocskot írni Ingusföldről."

"Megrázó és sokkoló, ami Oleggel történt. De legyen a hatóságok számára egyértelmű: minket nem tudnak maszkos emberek megfélemlíteni. Hivatalosan is panaszt tettünk az orosz hatóságoknál." – mondta Marie Struthers, az Amnesty International kelet-európai és közép-ázsiai regionális igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×