eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla
Kapitan-Andreevo, 2018. szeptember 29.Bolgár vámtisztek az általuk lefoglalt kábítószert tartalmazó csomagokat mutatják a sajtó képvilseőinek a bolgár-török határon fekvő Kapitan-Andreevo, 2018. szeptember 29-én. A hatóságok rekordmennyiségű, több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le két, Ausztriába tartó iráni kamion rakterében. A nagy tisztaságú kábítószer feketepiaci értékét 23 millió euróra (csaknem 7,5 milliárd forintra) becsülik.  A két auto sofőrje rokoni kapcsolatban áll egymással, Mmndkettőjüket letartóztatták, büntetésük akár 15-20 év börtön is lehet. (MTI/AP/Sakarnews/Ivan Atanassov)
Nyitókép: MTI/AP/Sakarnews/Ivan Atanassov

Óriási drogfogás a bolgár-török határon

Rekordmennyiségű, több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le a bolgár-török határon két, Ausztriába tartó iráni kamion rakterében - tudatták a bolgár vámhatóságok szombaton.

Az első tehergépkocsit csütörtökön tartóztatták fel a Kapitan-Andreevo határátkelőnél. A gipszkarton rakomány között 347 kilogramm heroinra bukkantak a vámosok.

Tizennégy órával később, pénteken egy másik iráni kamionban 365 kilogramm heroint találtak - tette hozzá Georgi Georgiev, a bolgár vámhatóság illetékese.

A nagy tisztaságú kábítószer feketepiaci értékét 23 millió euróra (csaknem 7,5 milliárd forintra) becsülik

- mondta el.

A két autó sofőrje rokoni kapcsolatban áll egymással. Mindkettőjüket letartóztatták, büntetésük akár 15-20 év börtön is lehet - árulta el egy helyi ügyész.

Az árut bécsi székhelyű cégeknek szállították.

A bolgár hatóságok előző évben mintegy 700 kilogramm heroint foglaltak le iráni kamionokon, amelyek megpróbáltak átjutni a Közel-Keletet Közép- és Nyugat-Európával összekötő szárazföldi útvonal megkerülhetetlen pontjának számító Kapitan-Andreevo határátkelőn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×