eur:
396.43
usd:
370.82
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Brüsszel keményen visszaszólt az olasz kormánynak

Élesen bírálta az Európai Bizottság pénteken, hogy az olasz kormány az uniós befizetések leállításával fenyegetett, amennyiben az Európai Unió nem talál megoldást a Diciotti hajó fedélzetén tartózkodó migránsok elosztására.

Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába.

A brüsszeli testület illetékes szóvivője ezzel kapcsolatban arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől.

"Nem segítenek, nem visznek közelebb a megoldáshoz a nem konstruktív kommentek, pláne nem a fenyegetések" - szögezte le Alexander Winterstein.

"Az EU egy szabályközösség, működése szabályokon alapul, nem fenyegetéseken" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

A Politico értesülései új európai parlamenti frakció alapításában gondolkodik a Fidesz, a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt. Eközben Babis korábbi cseh kormányfő már bejelentette az új frakció létrehozását, míg Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadója úgy fogalmazott a 444-nek, hogy van esély arra, hogy összeáll a csoport.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×