INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

genova

hídomlás

áldozat

Genova, 2018. augusztus 14.Mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)

Tovább nőtt az olaszországi hídomlás halálos áldozatok száma

Infostart

Már 42 halottról, köztük több gyermekről szólnak a híradások, külföldiek is vannak közöttük. Még legalább tíz ember után kutatnak a romok között.

Negyvenkettőre emelkedett a genovai hídomlás áldozatainak száma, és többen eltűntek - közölte újságírókkal a Dél-Olaszországban tartózkodó Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

A RAI közszolgálati televízió híradása szerint továbbra is mintegy tíz eltűntet tartanak nyilván a hatóságok, a kórházban ápolt 15 sérült közül pedig kilencnek súlyos az állapota.

A Rai News24 híradása szerint

még 10 eltűnt után kutatnak tíz a mentőalakulatok, a kórházban ápolt 15 sérült közül kilencnek súlyos az állapota.

A La Repubblica című olasz lap értesülése szerint a halottak között van három - 8, 12 és 13 éves - gyermek. Közben kiderült, hogy

több külföldi: két román, két albán és három francia állampolgár is van az áldozatok között.

Kedd délben leszakadt Genovában egy autópályahíd középső, 80 méter hosszú szakasza, a hatóságok szerint 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe

A tragédia az A10-es autópályán, a francia határhoz közeli Morandi viadukton történt. Több szemtanú elmondása szerint az omlás előtt villám csapott a hídba, de ezt hivatalos forrás nem erősítette meg. A katasztrófa idején nagy volt a forgalom a hídon.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek a híradásokba szerdára virradóra. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont.

A viadukt fenntartója, az Autostrade (ASPI) szerint viszont a tragédia váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát.

A politikusok a tragédia felelőseinek megbüntetését követelik. Edoardo Rixi, az infrastruktúráért felelős miniszterhelyettes az ANSA olasz hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: szerinte az egész hidat el kell bontani, ami komoly közlekedési problémát okoz majd.

Nyitókép: Luca Zennaro
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018