INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

spanyolország

migráció

frontex

illegális bevándorlás

Migráció: Grande-Marlaska szerint nem létezik hívó hatás

Infostart / MTI

Nem mondhatjuk, hogy migráció növekedése a Földközi-tenger nyugati részén az utóbbi időszak jelensége lenne - mondta a spanyol belügyminiszter szerdán a spanyol közszolgálati rádióban reagálva az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) jelentésére.

A szervezet értékelése szerint júniusban, most először a legfőbb belépési pont Európába Spanyolország volt, ahol a múlt hónapban 6400 embert regisztráltak. "Ez eléggé előrelátható volt" - jegyezte meg Fernando Grande-Marlaska, felidézve, hogy Spanyolországba tengeri úton 2016-ban 8072 ember érkezett, 2017-ben pedig már 22106.

Fernando Grande-Marlaska szerint nem létezik "hívó hatás",

az emberek nem ezért jönnek, hanem menekülnek, "menekülnek az éhség, a reménytelenség elől, egy jobb életért kockáztatják az életüket".

A Földközi-tenger Európa külső határa, ezért a migrációs politika európai politika, ami európai megoldásokat követel - hangsúlyozta, és hozzátette: rövid és középtávon fokozni kell az együttműködést a kibocsátó és tranzitországokkal, fenntartható módon kell segíteni a fejlődésüket.

A konkrét spanyolországi infrastrukturális intézkedéseket firtató kérdésre válaszolva elmondta: a dél-spanyolországi Cádizban fognak felállítani egy különleges központot, ahol a hatóságok és a civil szervezetek közösen el tudják látni az érkezőket humanitárius és jogi szempontból is, azonban részletekbe nem bocsátkozott ennek tervezett nagyságrendjéről vagy működéséről.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018