eur:
395.38
usd:
372.01
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Hazaérkezett a szüleitől Amerikában elszakított kisfiú

Nővérével repülhetett haza New Yorkból a kétéves gyermek az ottani magyar főkonzulátus segítségével. Édesanyja tíz év börtönt is kaphat.

Kedd reggel landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a gép, amin a szüleitől elszakított kétéves Levente ült féltestvérével, Laurával – értesült a Bors.

A kisfiú több mint egy hónapig volt egy New York-i befogadóállomáson, majd nevelőszülőknél, miután a szülei illegálisan próbáltak meg Kanadából az Egyesült Államokba jutni, de a határőrök elfogták őket.

A szüleitől elválasztott gyermek a bevándorlási ügyekkel foglalkozó bíróság múlt heti döntése értelmében jöhetett haza Magyarországra.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul tömören foglalta össze az alábbi videón a történet tanulságai közül a legfontosabbat: ha abban az országban jár, "mindenki tartsa be az Egyesült Államok törvényeit!"

– Levente és Laura a New York-i John Fi­tzgerald Kennedy repülőtéren találkozott, ahová a befogadóállomás munkatársai vitték ki a kisfiút. Egyenes járattal utaztak haza Budapestre, minden rendben volt, már otthon vannak – mondta a Borsnak Kumin Ferenc New York-i főkonzul.

Levente szüleinek helyzete azonban jóval bonyolultabb, főleg az édesanyjának gyűlhet meg a baja a törvénnyel.

A 42 éves Zs. Regina korábban névházasságot kötött egy amerikai férfival, hogy így szerezzen letelepedési engedélyt. Mint azt Kumin Ferenctől elmondta, az anya ellen vádat is emeltek, és Észak-Karolinában bíróság elé is állítják.

Komoly börtönbüntetést, akár tíz évet is kaphat, de a gyermekére való tekintettel talán lehet reménykedni az enyhébb ítéletben. A 45 éves K. László hamarosan hazatérhet, őt illegális határátlépés miatt kitoloncolják az Egyesült Államokból.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×