eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Friedland, 2016. április 4.Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettől a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner)
Nyitókép: Swen Pförtner

Németország újabb afgán menedékkérőket toloncolt haza

Németország hazaszállított 69, kitoloncolásra ítélt afgán menedékkérőt. Eddig ez volt a legnagyobb, Németországból Kabulba irányuló hazatelepítési akció - közölték név nélkül nyilatkozó migrációs tisztségviselők.

A kiutasított afgánokat chartergép vitte Münchenből hazájuk fővárosába. Ez volt az illegális bevándorlók 14., csoportos hazatelepítése, de eddig összesen alig több mint 300 afgánt szállítottak vissza hazájába.

Németországba több mint egymillió migráns érkezett 2015 óta, jelentős részben Afganisztánból.

A 2016 decemberében megkezdett csoportos hazatoloncolásokat Berlin felfüggesztette egy időre a kabuli német nagykövetségnél 2017 májusában elkövetett robbantásos merénylet után, amelynek 90 halálos és mintegy 400 sebesült áldozata volt. Szeptemberben azonban felújította azoknak a deportálását, akik feltételezhetően terroristák, köztörvényes bűnözők vagy megtagadják az együttműködést a német hatóságokkal személyazonosságuk kiderítésében.

Közben Afganisztánban rosszabbodik a háborús helyzet. A tálib felkelők nem hajlandók béketárgyalásra a kormánnyal, és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyre több támadást hajt végre afgán városokban.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×