INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

ii. erzsébet

születésnap

london

trooping the colour

London, 2018. június 09.II. Erzsébet brit uralkodó hintóban érkezik a hivatalos születésnapja alkalmából Trooping the Colour néven rendezett hagyományos zászlós díszszemlére Londonban 2017. június 9-én. A tisztelgő katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, 1926. április 21-én született. (MTI/AP/Frank Augstein)

Egy brit uralkodónak két születésnap dukál

Infostart / MTI

Áprilisban és júniusban is megünnepelték II. Erzsébetet.

Hagyományos katonai pompával tisztelegtek Londonban a 92 esztendős II. Erzsébet előtt a királynő hivatalos születésnapján. A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje - 1952 óta, vagyis 66 éve - regnáló uralkodójának hivatalos születésnapi ceremóniája a színpompás Trooping the Colour.

Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig júniusban rendezik, jóllehet a valós születésnap II. Erzsébet királynő esetében április 21.

A Trooping the Colour - a hadsereg alakulatai felvonultatják csapatzászlóikat - 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége. Azt azonban, hogy a hivatalos királyi születésnap mindig nyáron legyen, VII. Eduárd király, Viktória királynő fia honosította meg a múlt század első évtizedében. VII. Eduárd születésnapja novemberben volt, amikor a brit időjárás általában alkalmatlan bármiféle nagyszabású szabadtéri rendezvény megtartására, ezért helyezték át a júniusi időpontra a hivatalos ünnepséget. Ez a szokás azóta is megmaradt.

Az uralkodó az idei parádéra a hagyományoknak megfelelően hintón érkezett, ezúttal azonban egyedül utazott, a ceremónián ugyanis nem vett részt férje, Fülöp herceg, aki már tavaly ősszel visszavonult a hivatalos közszereplésektől.

Nyitókép: Frank Augstein
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018