eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Oknyomozók kutatnak a vegyi fegyverek után

Csütörtökön és pénteken a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) nyomozóinak két csoportja érkezik Szíriába az állítólagos dúmai vegyi támadás kivizsgálására - jelentette be Bassár Dzsafari szíriai ENSZ-nagykövet újságíróknak.

"Ez a két csoport egymástól külön fog megérkezni Szíriába csütörtökön, illetve pénteken" - mondta Dzsafari. "Készek vagyunk elkísérni őket oda, ahová menni akarnak, akkor, amikor azt ők szeretnék" - hangsúlyozta.

"Az OPCW négy útlevelet küldött a szíriai nagykövetségre Brüsszelben. A vízumok azonnal jóvá lettek hagyva" - mondta a szíriai ENSZ-nagykövet. Hozzáfűzte: a szíriai hatóságok készek a libanoni határon is vízumot biztosítani az OPCW-nyomozóinak.

Az OPCW egyelőre nem erősítette meg Dzsafari bejelentését.

A szíriai felkelők uralma alatt állt Dúmában szombaton több mint 40 halálos áldozatot követelt egy feltehetően ideggázokkal történt támadás, amelyért a nyugati hatalmak Bassár el-Aszad elnök rezsimjét teszik felelőssé, és katonai megtorlást helyeztek kilátásba. A damaszkuszi vezetés és legfőbb szövetségese, Oroszország ezt visszautasítják, koholmánynak nevezve a Nyugat állításait.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×