INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

szlovákia

újságíró-gyilkosság

robert fico

Fico nem alakítja át kormányát az újságíró-gyilkosság miatt

Infostart / MTI

A szlovák miniszterelnök visszautasította az államfő felszólítását, hogy hajtsanak végre mélyreható átalakításokat a kormányban vagy írjanak ki előrehozott parlamenti választást.

Andrej Kiska államfő megtagadta a demokratikus parlamenti választások eredményeit, amikor a kormány átalakítására és egy új kabinetről szóló bizalmi szavazásra tett javaslatot - jelentette ki Robert Fico televíziós sajtónyilatkozatában Pozsonyban vasárnap.

Fico arra reagált, hogy Andrej Kiska előzőleg két lehetőséget vázolt fel a Ján Kuciak tényfeltáró újságíró meggyilkolása miatt kialakult "feszült helyzet" megoldására. Az államfő a kormány mélyreható átalakítását vagy előrehozott választás kiírását javasolta.

Robert Fico szerint az államfő nyilatkozatát "egyértelműen nem Szlovákiában írtak", és azzal Kiska csatlakozott azokhoz az ellenzéki pártokhoz, amelyek szerinte államcsíny szükségességéről beszélnek.

A kormány átalakítását vagy előrehozott választást javasolja az államfő

A kormány mélyreható átalakítását vagy előrehozott választás kiírását javasolta Andrej Kiska szlovák államfő, mondván, hogy ez megoldás a Ján Kuciak tényfeltáró újságíró meggyilkolása miatt kialakult súlyos politikai válságra.

Az országban uralkodó feszült helyzetre a kormány széleskörű átalakítása vagy előrehozott választások kiírása a megoldás - jelentette ki vasárnap az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatóján az államfő, aki szerint "sok demokratikus országban a választások kiírása lenne a legtermészetesebb megoldás".

A megválasztása óta Robert Fico politikai ellenlábasának számító államfő jelezte, tárgyalásokat akar kezdeni a szlovákiai politikai pártokkal arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018