eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Orbán Viktor felszólította az Európai Unió intézményeit

Orbán Viktor felszólította az Európai Unió intézményeit

A schengeni megállapodás megvédésére, betartására szólította fel az Európai Unió intézményeit Orbán Viktor miniszterelnök Pozsonyban sajtótájékoztatón, a visegrádi országok vezetőinek a kettős termékminőség témájának ügyében tartott egyeztetését követően.

"Ha előre akarunk lépni, akkor ne kezdjük azzal, hogy visszalépünk" - hangsúlyozta, és negatív példaként említette a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet sorsát.

Néhány éve az európai külső határok zárva voltak, a belsők pedig nyitva, ma lassan fordítva van ez - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, az európai intézményeknek be kell tartaniuk az európai jogrendet, vissza kell térni a schengeni megállapodáshoz.

"Az Európai Bizottság a szerződések őre, ne a tagállamok csendőre legyen"

Az Európai Bizottság a szerződések őre, ne a tagállamok csendőre legyen - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek kormányfőinek sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnökök az Egyenlő minőségű termékeket mindenkinek című rendezvény után álltak a sajtó képviselői elé.

Orbán Viktor elmondta: az európai intézményektől azt várják, hogy megvédjék az unió már meglévő eredményeit.

Ez különösen igaz a bizottságra: az a szerződések őre, ne pedig a tagállamok csendőre legyen - jelentette ki. A kormányfő hozzátette: a bizottság ma a tagállamok csendőre, és közben nem őrzi a már elért közös eredményeket.

Ezen változtatni kell - szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy a tárgyaláson a migráció is szóba került, mert arról mindig beszélnek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×