eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Hátborzongató felvételek a balul sikerült orosz hadgyakorlatról

Hátborzongató felvételek a balul sikerült orosz hadgyakorlatról

Ketten megsérültek, amikor egy orosz harci helikopter véletlenül rossz helyen indította el rakétáit, így azok egy hadgyakorlat megfigyelői, újságírók közé csapódtak.

Egy megfigyelőállást lőttek szét a Kamov Ka–52-es harci helikopter nem irányított rakétai a hadgyakorlat során teljesen véletlenül. Egyelőre nem tudni, hogy miért indították el a rakétákat - technikai hiba vagy emberi mulasztás állhat a dolog mögött. Két autó kigyulladt és ketten súlyos sérülést szenvedtek.

Az eset Lugában, a Zapad-2017 orosz-fehérorosz hadgyakorlaton történt, amelyet Vlagyimir Putyin is megtekintett.

Az orosz honvédelmi tárca szerint a csütörtökön kezdődött egyhetes, védelmi és terrorelhárító jellegűnek mondott hadgyakorlaton mintegy 12 700 katona, 680 harcjármű, 70 repülőgép és 10 hajó vesz részt, Fehéroroszországban és Oroszország három régiójában, a Kalinyingrádi, a Leningrádi és Pszkovi megyében. Moszkva mintegy 5,5 ezer, Minszk pedig mintegy 7,2 ezer katonát mozgósított. NATO-országok szakpolitikusainak korábbi kijelentései szerint azonban Oroszország az általa közölt adatoknál jóval nagyobb haderőt, több mint 100 ezer katonát mozgósított a hadgyakorlatra.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×