eur:
379.04
usd:
348.72
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Hátborzongató felvételek a balul sikerült orosz hadgyakorlatról

Hátborzongató felvételek a balul sikerült orosz hadgyakorlatról

Ketten megsérültek, amikor egy orosz harci helikopter véletlenül rossz helyen indította el rakétáit, így azok egy hadgyakorlat megfigyelői, újságírók közé csapódtak.

Egy megfigyelőállást lőttek szét a Kamov Ka–52-es harci helikopter nem irányított rakétai a hadgyakorlat során teljesen véletlenül. Egyelőre nem tudni, hogy miért indították el a rakétákat - technikai hiba vagy emberi mulasztás állhat a dolog mögött. Két autó kigyulladt és ketten súlyos sérülést szenvedtek.

Az eset Lugában, a Zapad-2017 orosz-fehérorosz hadgyakorlaton történt, amelyet Vlagyimir Putyin is megtekintett.

Az orosz honvédelmi tárca szerint a csütörtökön kezdődött egyhetes, védelmi és terrorelhárító jellegűnek mondott hadgyakorlaton mintegy 12 700 katona, 680 harcjármű, 70 repülőgép és 10 hajó vesz részt, Fehéroroszországban és Oroszország három régiójában, a Kalinyingrádi, a Leningrádi és Pszkovi megyében. Moszkva mintegy 5,5 ezer, Minszk pedig mintegy 7,2 ezer katonát mozgósított. NATO-országok szakpolitikusainak korábbi kijelentései szerint azonban Oroszország az általa közölt adatoknál jóval nagyobb haderőt, több mint 100 ezer katonát mozgósított a hadgyakorlatra.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×