eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Láttam valakit kizuhanni - Halálos áldozatokat is követelt a londoni toronyház-tűz

"Láttam valakit kizuhanni" - Halálos áldozatokat is követelt a londoni toronyház-tűz

A londoni tűzoltóság szerint halálos áldozatai vannak a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban szerdán kitört tűzvésznek. Harminc embert kórházba szállítottak, többen pedig eltűntek - közölte a BBC. Szemtanúk szerint többen a felső emeleteken ragadtak.

A tűzoltók még mindig a lángok eloltásával küzdenek a Grenfell toronyházban, amely több száz ember otthona.

Szemtanúk több embert is láttak, akik az épületben ragadtak. Az épület legfelső emeletén a mobiltelefonjukkal vagy fáklyákkal világítva várták, hogy megmentsék őket, mások pedig a lakásaikban ragadva az ablakoknál várták a segítséget – számolt be a BBC.

Reggel 6 órakor a londoni mentőszolgálat közölte: 20 mentőcsapat van a helyszínen, 30 embert kórházba szállítottak, de a sérüléseik természete és mértéke még nem egyértelmű.

Három órával azután, hogy a lángok felcsaptak az épületben, a rendőrség közlése szerint még tartott az evakuáció.

„Ahogy mentem le a lépcsőn, a tűzoltók épp felfelé mentek, a tűz irányába, hogy akit lehet, ki tudjanak menekíteni” - számolt be Paul Munakr, aki a hetedik emeleti lakásából menekült ki.

„Láttam valakit kizuhanni, egy nő pedig a kisgyerekét tartotta ki az ablakon, és sikítást hallottam” - mondta egy szemtanú, Jody Martin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×