eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Németországban visszatér a határellenőrzés

Hétfőtől egy hónapra visszaállítják az ellenőrzést Németország valamennyi határszakaszán a G20-csoport júliusi csúcstalálkozója miatt.

Az ellenőrzés a schengeni belső határ valamennyi németországi szárazföldi, légi és vízi szakaszát érinti és közlekedési fennakadásokkal járhat - közölte a szövetségi belügyminisztérium.

A július 12-ig tartó ellenőrzés nem állandó, hanem "helyzetfüggő" lesz, célja a "potenciális erőszakoskodók" beutazásának megakadályozása, hogy zavartalan legyen a csúcstalálkozó.

A tárca felhívta a figyelmet, hogy csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet átlépni a német határt.

A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, valamint az EU-t mint intézményt összefogó G20-csoport csúcstalálkozóját július 7-én és 8-án tartják Hamburgban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×