eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai fővárosban

Legalább heten meghaltak és tizenöten súlyosan megsebesültek, miután egy autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros, Mogadishu egyik vendéglátóipari egységénél - közölték helyi rendőrségi források.

A rendőrség feltételezése szerint a halálos áldozatok és sebesültek száma növekedhet, tekintettel arra, hogy még javában zajlik a mentés. Mohamed Hussein rendőrszázados elmondása szerint a robbanás a Bar Italia nevű kávézó előtt történt, nem messze a szomáliai bevándorlási hivataltól.

A merénylet elkövetőjeként még senki sem jelentkezett, habár a hatóságok szerint a támadás mögött az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges al-Shabaab szomáliai terrorcsoport állhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×