INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

vízum

grúzia

eu

Vízum nélkül jöhetnek a grúzok az EU-ba

InfoRádió / MTI

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a vízumkényszer eltörlését a grúz állampolgárokkal szemben, így Grúzia állampolgárai legfeljebb 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak az Európai Unió területén.

Az Európai Unió Tanácsa sajtószolgálatának tájékoztatatása szerint az ülésen elfogadott megállapodás értelmében a vízummentesség azokra a grúz állampolgárokra vonatkozik, akik biometrikus útlevéllel rendelkeznek. Munkavállalásra nem jogosít a dokumentum.

A könnyített uniós beutazást segítő vízummentesség értelmében a 3,7 millió lakosú posztszovjet állam polgárai az Európai Unió bármely tagállamában 90 napig tartózkodhatnak bármely 180 napos időszakban.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja elmondta, a vízummentesség elfogadása a grúz hatóságok és a grúz nép jogállamiság és az igazságszolgáltatás reformjainak területén elért eredményeinek elismerése.

A reformok előrelépést jelentenek az európai úton, közelebb hozzák Grúziát az Európai Unió előírásaihoz - tette hozzá.

A tájékoztatás szerint Tbiliszi a vízummentesség minden feltételét teljesítette, ugyanakkor azokat az Európai Bizottság folyamatosan ellenőrizni fogja, különös tekintettel a szervezett bűnözés elleni harcra.

A grúz állampolgárok vízummentes beutazásának lehetősége a vízummentesség azonnali visszavonásának szabályozásával egy időben lép érvénybe.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018