eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Idegösszeomlás-járvány sújtja a pénztárosokat

A lengyelek egyre gyakrabban kapnak idegösszeomlást a munkahelyi stressz miatt - írta a Fakt24 hírportál beszámolója alapján a napi.hu.

A portál cikkében beszámol arról, hogy Lengyelországban az elmúlt években nagyon megnőtt a depresszióban szenvedők száma. Ilyen okból a leggyakrabban az áruházláncok pénztárosai mennek betegszabadságra. Arra panaszkodnak, hogy nem bírják az állandó vitákat az agresszív vevőkkel. A gond olyan nagy, hogy betegszabadságok kifizetése nehézségeket okoz a társadalombiztosítási rendszernek is.

Az utolsó teljes adatsor, amely 2011-2015-re vonatkozik, látványos emelkedést mutat. A depresszió miatt kivett betegszabadságok 45 százalékkal nőttek.

A legjobban a szuper- és hipermarketek üzleteinek dolgozói érintettek. Mint a Gazeta Prawna írja, csupán az egyik hálózatban a pszichikai okból betegszabadságon lévő munkatársak száma eléri az összes táppénzes 60 százalékát. A dolgozók például nem bírják a feletteseik megfélemlítő fellépését. Ha például a kasszában egy perc alatt nem ütnek be 22-26 tételt, azt hallja a dolgozó, hogy nem alkalmas a munkára. Ugyanakkor senki nem kérdi meg, van-e oka arra, hogy lassított.

Az ingerlékeny vásárlók sokszor a dolgozókra öntik dühüket, azok pedig nem mernek válaszolni, mert azzal azt kockáztatnák, hogy a vevő bepanaszolja őket, és elveszthetik a prémiumukat, sőt akár az munkájukat is. Állítólag öngyilkosságok is előfordultak ilyen okokból - mondta egy szakszervezeti tisztviselő.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×