eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az embercsempészek kényszerítik Európába a migránsokat?

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) kedden közzétett tanulmánya szerint Líbiából sok migránst embercsempészek kényszerítenek Európába.

Joel Millman, a szervezet szóvivője azt állítja, hogy embercsempészek kényszerítik a Líbiába érkezett migránsokat - néha fegyvert szegezve rájuk - az európai vízi útra, miután azok családjaitól váltságdíjat csikartak ki.

Az IOM adatai szerint a Líbiába érkezettek 56 százaléka vándorlása végállomásának szánta az észak-afrikai országot, és alig 30 százalékuk felelte azt a szervezet kérdezőbiztosainak, hogy Olaszországba, Franciaországba, vagy Németországba akar utazni.

A megkérdezettek zöme fiatal férfi, aki Nigerből, Egyiptomból és Szudánból vándorolt Líbiába. Kilencven százalékuk azt mondta, hogy a jobb megélhetési lehetőség vonzotta az észak-afrikai országba.

Líbiát ugyanakkor nem a békés gazdasági virágzás, hanem a teljes káosz jellemzi. A kőolajban gazdag ország Moamer Kadhafi egykori diktátor 2011-es bukását követően egymással versengő milíciák prédájává vált.

Tavasz óta nemzetközi támogatással egységkormány működik Tripoliban, de annak tényleges hatalma kicsi, és Tobrukban még mindig van egy nemzetközileg el nem ismert párhuzamos hatalmi szervezet, miközben az ország egyes területeit továbbra is különféle milíciák ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×