eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Megszöktek a hazatoloncolásra váró migránsok

Mintegy ötven migráns szökött meg szombaton Isztambulban egy hazatoloncolásra várókat őrző központból - jelentette a török média.

A belvárosi Kumkapi negyedben lévő repatriációs központ lakói előzőleg tiltakozásba kezdtek a számukra biztosított rossz körülmények miatt, felgyújtva hálózsákjaikat és ágyaikat - számolt be róla a Hürriyet című török napilap.

A tiltakozók közül mintegy ötven embernek sikerült megszöknie az őrizetből, miután kitörtek az egyik kapun - írta a lap. A létesítményt őrző rendőrök a levegőbe leadott lövésekkel próbálták - sikertelenül - megállásra kényszeríteni a létesítményből kitörő migránsokat.

A helyszínre rendőri erősítést és tűzoltókat vezényeltek.

A Hürriyet nem említi, hogy milyen állampolgárságúak lehetnek a megszökött migránsok.

Törökország, amely a szíriai és iraki konfliktus több százezer menekültjét fogadta be, márciusban megállapodást kötött az Európai Unióval, amelynek értelmében Európából vissza kell küldeni a Törökország felől a görög szigetekre március 20. után érkező, a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket. Az uniós tagországok cserében egy 72 ezer fős kontingens erejéig legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyinek ily módon távoznia kell, és Ankara első körben hárommilliárd euró hozzájárulást is kap a menekültek ellátásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×