eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hillary Clinton férjével együtt szavazott

Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje már korán reggel leadta szavazatát a keddi amerikai elnökválasztáson.

Hillary Clinton és férje, Bill Clinton volt elnök helyi idő szerint nyolc órakor jelent meg a New York melletti Chappaqua egyik iskolájában, ahol a választási helyiséget berendezték. Az elnökjelölt fotósok és kamerák kereszttüzében, széles mosollyal érkezett, láthatóan frissen - annak ellenére, hogy éjjel két óra körül fejezte be kampányzáró gyűlését Észak-Karolinában.

A Clinton házaspár nem adott interjút, nem kommentálta a helyzetet.

A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine még korábban szavazott a virginiai fővárosban, Richmondban. Ő készséggel állt az újságírók rendelkezésére, s rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: "Mi vagyunk azok, akik - amennyiben győzünk - ütőképes csapatot tudunk felállítani, és képesek vagyunk értésre adni, hogy mindenki kormánya akarunk lenni".

Az amerikai sajtó jelentései szerint a kora reggeli órákban a keleti parton - ahol az időeltolódás miatt korábban, közép-európai idő szerint délben kezdődött a voksolás - meglepően sokan jelentek meg az urnáknál, a szavazók nem érdektelenek. Egyes településeken már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt egy-két órával sorban álltak az emberek.

A több mint kétszázmillió amerikai közül 42 milliónyian már a választás hivatalos napja előtt, az úgynevezett korai szavazásokon leadták voksukat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×