eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tízezer rendőr biztosította a francia nemzeti ünnepet

Fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották csütörtökön a francia forradalom kitörésének napjáról megemlékező július 14-i nemzeti ünnepi események keretében hagyományosan megrendezett katonai parádét Párizsban.

A Champs-Élysées sugárúton tartott katonai felvonulás biztosítására a francia biztonsági erők 11 500 tagját mozgósították. Francois Hollande francia államfő a délelőtt folyamán érkezett a diadalívhez, hogy végig követhesse a csapatfelvonulást, amelyen több mint 3200 gyalogos és lovas katona, illetve 212 jármű vett részt. Emellett több mint 80 helikopter és repülőgép repült át a francia főváros felett. A Patrouille de France műrepülőcsoport pedig színes füstcsíkokat húzva a francia trikolort festették az égre.

Az idén rendezett felvonuláson ausztrál és újzélandi katonák is részt vettek az első világháborús somme-i csata századik évfordulóján rendezett megemlékezés keretében.

Hollande számos állam- és kormányfő társaságában követte figyelemmel a katonai parádét a dísztribünről, amelyen többek mellett John Kerry amerikai külügyminiszter és John Key újzélandi miniszterelnök is helyet foglaltak.

Az ünnepségek az este folyamán a Mars mezőn rendezett koncerttel és egy hatalmas tűzijátékkal zárulnak majd az Eiffel-toronynál. Az eseményeket 2500 rendőr biztosítja majd.

A francia forradalom a Bastille párizsi börtön ostromával kezdődött 1789. július 14-én.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×