eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A lengyelek tiszteletben tartják a britek döntését

Lengyelország tiszteletben tartja Nagy-Britannia választását az európai uniós tagságról tartott népszavazáson - közölte hétfőn Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter uniós külügyi tisztviselőkkel tartott találkozója után.

Waszczykowski közölte, hogy a referendum kimenetele a britek szuverén döntése volt, ideje beszüntetni a hisztériát és a méltatlankodást, annak a hangoztatását, hogy a népszavazás ostobaság volt. "Nem, ez a lakosság tökéletesen demokratikus döntése volt" - hangsúlyozta.

A lengyel külügyminiszter hozzátette: "A második dolog, amelyen gondolkodunk, hogy mi történt a világ ötödik legnagyobb gazdaságával, egy atomhatalommal, az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjával, egy nagy demokratikus hagyománnyal és történelemmel rendelkező volt birodalommal, hogy úgy döntött, negyven év után elhagyja az Európai Uniót".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×