eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Észak-Korea nukleáris elrettentést akar

Észak-Koreának az "erőteljes nukleáris elrettentéshez" való jogát hangoztatta a phenjani külügyminisztérium egy keddi közleményben.

"Az Egyesült Államok szélsőségesen ellenséges politikája, nukleáris fenyegetése és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) zsarolása csak ahhoz vezethet, hogy a KNDK hathatós fejlesztéseket fog végrehajtani nukleáris támadó képességei terén" - idézett egy külügyminisztériumi szóvivőt a KCNA, a hivatalos észak-koreai hírügynökség.

A szóvivő szerint Phenjan mindössze válaszol arra, hogy Washington fokozza nyomását a kommunista államra, miután Észak-Korea szombaton egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétával hajtott végre tesztet északkeleti partjainál.

Az ENSZ elítélte az akciót és további nemzetközi szankciókat sürgetett Phenjannal szemben. Múlt héten a dél-koreai elnök bejelentette: arra utaló jelek vannak, hogy Észak-Korea az ötödik kísérleti atomrobbantására készül.

A Yonhap hírügynökség egy szöuli tisztségviselőre hivatkozva kedden jelentette: a hadseregnek bizonyítéka van arra, hogy Phenjan hamarosan felbocsát egy újabb Muszudan rakétát, miután a hónap közepén sikertelen kísérletet hajtott végre ugyanezzel a rakétatípussal.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×