eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több mint 230 halálos áldozatot követelt az ecuadori földrengés

Legkevesebb 233-ra emelkedett az Ecuador partjait megrázó, a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma - közölte vasárnap Rafael Correa ecuadori elnök Twitter-oldalán.

Korábban Jorge Glas alelnök 77 halottról és 578 sérültről számolt be, hozzátéve, hogy az adatok még nem véglegesek.

A mentési munkálatok a latin-amerikai ország számos térségében továbbra is tartanak, így valószínű, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet. Az ecuadori kormány számos térségben szükségállapotot rendelt el, mozgósították a rendőrséget és a nemzeti gárdát a közrend fenntartására.

A földrengés epicentrumát az Ecuador nyugati részén fekvő tengerparti Esmeraldas tartományban regisztrálták, a katasztrófa azonban a szomszédos Manabis tartományt is súlyosan érinti.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×